Presentació

Que és Fiporc?

Presentació

Tot a punt per celebrar la cinquena edició de FIPORC a Riudellots de la Selva

Riudellots de la Selva ho té tot a punt per acollir els propers 17 i 18 de febrer la cinquena edició de FIPORC, la fira dedicada al món del porc.

Durant tot el cap de setmana, amb el porc com a principal protagonista, es durant a terme degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits, entre d'altres activitats.

Com a novetat, enguany la Fira comptarà amb la presència de Les Cuineres de Sils que faran diverses demostracions de cuina en directe.

Enguany, i pel fet que Riudellots de la Selva ha eliminat els contenidors i ha iniciat la recollida de deixalles "porta a porta", amb l'objectiu d'incrementar el reciclatge en el municipi, la fira també aposta per a ser més sostenible, i per primera vegada el material d'un sol ús de l'àrea de tast (coberts, gots, plats...) serà biodegradable i compostable.
Una altra novetat de l'edició d'enguany és que l'àrea de tast serà accessible per a tothom.

Fiporc disposa d'un àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires on es podrà degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc. Des dels típics greixons, passant pels embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa, carn de perol entre d’altres.

L'àrea de tast, compartirà protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

Cal destacar també, que la programació inclou una àmplia oferta de tallers i activitats pels visitants.

Sobre FIPORC

FIPORC va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població.

En aquest sentit un total de 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats amb diversos productes alimentaris, on la indústria càrnia s'ha convertit en un dels principals motors de l'economia local convertint Riudellots en el segon municipi d'Europa on hi passen més porcs al dia.