Presentació

Que és Fiporc?

Presentació

Estem preparant la setena edició de Fiporc, properament publicarem la informació de l’edició 2020.

Amb el porc com a principal protagonista, Riudellots de la Selva està preparant la setena edició de FIPORC, que se celebrarà els dies 15 i 16 de febrer.

Durant tot el cap de setmana es duran a terme degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits, entre d'altres activitats relacionades amb el món del porc.

Un any més Fiporc disposarà d'un àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires on es podrà degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc. Des dels típics greixons, passant pels embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa, carn de perol entre d’altres.

Com a novetats destacades es podrà visitar un mostra d’oficis antics, hi haurà actuacions musicals, ball de gitanes i a l’àrea de tast s’hi podrà trobar una punxa de 3 botifarres de 3 gustos (escalivada, panses i pinyons, i bolets) així com plats guisats a base de porc (peus de porc amb bolets, rostit de galtes amb prunes, platillo de salsitxes amb costelló i panses).

L'àrea de tast, compartirà protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

Cal destacar també, que la programació inclou una àmplia oferta de tallers i activitats pels visitants.

Sobre FIPORC

FIPORC va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població.


Fiporc 2020

Concurs de coques de Fiporc

Bases del concurs de coques de Fiporc:

1. El concurs de coques se celebrarà el dissabte 11 de gener de 2020, a les 17 h al FoodLab de Riudellots de la Selva.

2. Hi podran participar totes les persones empadronades a Riudellots de la Selva, amb independència de l’edat que tinguin.

3. Les coques que es presentin al concurs seran d’elaboració pròpia, hauran de contenir com a mínim un ingredient procedent del porc i s’hauran de poder dividir com a mínim en vuit porcions. En cap cas es podran presentar al concurs coques comprades.

4. El jurat estarà format per l’alcaldessa, el regidor de dinamització econòmica, una persona representant de la Pastisseria Noguera, del Forn Sant Cristòfol de Riudellots de la Selva, del Gremi de Pastissers artesans de la província de Girona, de les empreses Jaume Abras, SA, Friselva, SA, Frigoríficos Costa Brava, SA i de Frigoríficos del Nordeste, SA/Frigoríficos Unidos, SA, o una persona que ells deleguin.

5. El jurat atorgarà un únic premi a la coca que consideri més gustosa i original, valorant també els ingredients utilitzats, la recepta i altres aspectes que considerin oportuns.

6. El premi consistirà en un lot compost per productes de Riudellots, de Fiporc i de tiquets degustació per a la mateixa fira. La coca guanyadora també es podrà degustar durant la fira Fiporc en els estands de la Pastisseria Noguera i del Forn Sant Cristòfol. La resta de participants seran obsequiats amb un lot de tiquets degustació per a la fira Fiporc.

7. Els concursants s’han d’inscriure prèviament (fins el 8 de gener de 2020) a les oficines de l’Ajuntament o bé per mitjans electrònics, a través de la plataforma de tràmits online eTRAM.

8. Els participants hauran de portar les seves coques el dissabte dia 11 de gener, a les 17 h, al FoodLab de Riudellots de la Selva (carrer Bruc, 23-25), i hauran d’explicar breument, en menys de dos minuts, la seva coca (ingredients, elaboració, inspiració, etc.).

9. Els participants accepten aquestes bases i cedeixen la recepta de la coca guanyadora a la Pastisseria Noguera, al Forn de pa Sant Cristòfol i a l’Ajuntament de Riudellots de la Selva.