Agenda

16 i 17 de febrer

Programació de la fira 2019

Dissabte, 16 de febrer

9:00 h
  • Obertura de la fira

  • Esmorzar de forquilla de porc

9:00 a 19:00 h
  • Degustació de productes a l’àrea de tast (veure relació de tastets)

  • Mercat del rebost d’hivern

  • Mercat de petits productors derivats del porc

  • Mercat d'artesania

  • Mostra d'oficis

10:00 a 11:00 h
  • Taller de tast de diferents tipus de pernil

10:00 a 15:00 h
  • Venda de marxandatge, jocs i taller de pintar cares de la fira a càrrec dels joves de Riudellots

10:00 a 14:00 h
  • Representacions del procés de matança del porc a càrrec dels voluntaris del poble i conduïdes pel cuiner Pep Nogué:

    • 10.00 h: Elaboració de greixons
    • 10.20 h: La carn de perol
    • 10.40 h: Embotir botifarres, fuets i llonganisses
    • 11.00 h: Preparació de lloms, baiones i pernils
    • 12.40 h: Especejament del porc
    • 13.20 h: Elaboració de greixons
    • 13.40 h: La carn de perol
    • 14.00 h: Embotir botifarres, fuets i llonganisses
    • 14.20 h: Preparació de lloms, baiones i pernils

11:00 h
  • Passejada de tractors antics. Sortida davant del pavelló de Fontajau de Girona, recorregut per la ciutat i arribada a Riudellots. A partir de les 12 h quedaran exposats a la fira.

    Cal inscripció prèvia abans del 14 de febrer als telèfons 661 514 771 – 636 225 247

    Taller de pintar globus amb Riud’Art

11:30 h
  • Inauguració ofi cial de la fira a càrrec de les autoritats assistents. Seguidament, actuació de la coral Les Veus del Cric

12.00 a 12.35 h
  • Retansmissió en directe de L'Arca de Nogué de Catalunya Ràdio

12.00 a 13.30 h
  • Animació amb el grup PercuART

15.30 h
  • Presentació del llibre: “La cuina del porc, receptes de cuina tradicional amb la carn més gustosa” de La Cuina a Sils

15:45 a 18:00 h
  • Representacions del procés de matança del porc a càrrec dels voluntaris del poble i conduïdes pel cuiner Pep Nogué:

    • 15.45 h: Especejament del porc
    • 16.25 h: Elaboració de greixons
    • 16.45 h: La carn de perol
    • 17.05 h: Embotir botifarres, fuets i llonganisses
    • 17.25 h: Preparació de lloms, baiones i pernils

16:30 a 17:30 h
  • Aprèn a fer mandonguilles. Taller infantil, a càrrec de la Carnisseria Güell de Riudellots de la Selva

17:00 h
  • Actuació Ball de gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana

Diumenge, 17 de febrer

9:00 h
  • Obertura de la fira

  • Esmorzar de forquilla de porc

9:00 a 18:00 h
  • Degustació de productes a l’àrea de tast (veure relació de tastets)

  • Mercat del rebost d’hivern

  • Mercat de petits productors derivats del porc

  • Mercat d'artesania

  • Passeig en poni

  • Mostra d'oficis

10:00 a 15:00 h
  • Venda de marxandatge, jocs i taller de pintar cares de la fira a càrrec dels joves de Riudellots

10:00 a 13:00 h
  • Taller de papirofl èxia a càrrec dels joves de 6è

10:00 a 14:00 h
  • Trobada de puntaires

10:20 a 14:00 h
  • Representacions del procés de matança del porc a càrrec dels voluntaris del poble i conduïdes pel cuiner Pep Nogué:

    • 10.20 h: Elaboració de greixons
    • 10.40 h: La carn de perol
    • 11.00 h: Embotir botifarres, fuets i llonganisses
    • 11.20 h: Preparació de lloms, baiones i pernils
    • 12.15 h: Especejament del porc
    • 12.55 h: Elaboració de greixons
    • 13.15 h: La carn de perol
    • 13.35 h: Embotir botifarres, fuets i llonganisses
    • 13.55 h: Preparació de lloms, baiones i pernils

11:30 a 13:30 h
  • Animació pels carrers de la vila amb el grup PercuART

11:00 a 12:00 h
  • Demostració de màquina antiga de triatge de grana de sembra a càrrec dels voluntaris de la fira

12:00 h
  • Actuació castellera, a càrrec dels Castellers de les Gavarres i els Castellers de Viladecans.

15:30 h
  • Entrega de premis del concurs de dibuix «El porquet de Fiporc» i sorteig d’un lot de productes de FiPorc.

15:45 a 18:00 h
  • Representacions del procés de matança del porc a càrrec dels voluntaris del poble i conduïdes pel cuiner Pep Nogué:

    • 15.45 h: Especejament del porc
    • 16.25 h: Elaboració de greixons
    • 16.45 h: La carn de perol
    • 17.25 h: Embotir botifarres, fuets i llonganisses
    • 17.25 h: Preparació de lloms, baiones i pernils

17:00 a 18:00 h
  • Actuació del grup musical Pista3

18:00 h
  • Cloenda de la fira