Presentació de FIPORC a Girona

Presentació de FIPORC a Girona

15 / Febrer / 2018

Aquest dijous al matí ha tingut lloc la presentació de la programació i de les novetats de la fira en un acte celebrat al Mercat de Lleó de Girona, on hi han participat l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica i responsable de la fira, Lluís Barnés. Un any més, tots dos, han volgut destacar i agrair la col·laboració dels patrocinadors i dels més de 130 voluntaris que formem part de la comissió organitzativa de FIPORC sense els quals la fira no seria possible.

FIPORC obrirà les portes al públic dissabte i diumenge, a partir de les 9 del matí, amb un esmorzar de forquilla i una àmplia programació d’activitats per a tota la família que s’allargarà fins a les set del vespre.  

Durant tot el cap de setmana, amb el porc com a principal protagonista, es duran a terme degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d’embotits, entre d’altres activitats.

Com a novetat, la programació d’enguany inclou la presència de les Cuineres de Sils que cuinaran Costella de porc amb naps negres. 

Un any més, FIPORC disposarà d’una àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires, que s’ha millorat fent-la accessible per a persones amb dificultats de mobilitat, on es podrà degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc, com ara pernils, embotits, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa i, fins i tot, raviolis de galta de porc amb ratafia, entre d’altres plats.

L’àrea de tast compartirà protagonisme amb l’escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d’embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner i divulgador gastronòmic, Pep Nogué.

Cal destacar també, que la programació inclou una àmplia oferta de tallers i activitats pels visitants, com ara el taller infantil de mandonguilles així com l’actuació dels Castellers de les Gavarres.

La presentació ha finalitzat amb una degustació d’arròs de galta de porc.

FIPORC està impulsada per l’Ajuntament de Riudellots de la Selva amb el suport organitzatiu de l’empresa gironina Incatis.